Kurumsal Girişim Odaklı Proje Yönetimi

Eğitimin Amacı
Dünyada ve Türkiye’de özellikle bilgi teknolojilerindeki gelişimle birlikte girişimcilik ekosisteminde büyük atılımlar meydana gelmektedir. Start-up olarak isimlendirilen girişimci firmalar her sene hızla artarak çok uluslu dev şirketlere dönüşmeye başladılar. Bu başarılı girişimler genç girişimcilere ilham olurken müşteri davranışlarını değiştirmekte, pazar yapısı müşteri beklentilerine göre evrilmektedir. Kurumsal şirketler de bu değişime ayak uydurabilmek için organizasyonlarını yenilemekte ve çevik yapılara dönüşmektedirler. Girişimler doğaları gereği başlı başına bir proje kabul edilmesi gerekmektedir. Proje tanımına uygun olarak sınırlı bir sürede benzersiz bir ürün ya da hizmet çıkarmayı hedeflemektedirler. Bununla birlikte birçok riski de içinde barındırmaktadır. Girişimciler belirsizliklerle mücadele ederken karşılarına çıkan birçok sorunla başa çıkmak zorundalar. Bütçe yetersizlikleri, kapsam belirleyememe, müşteri bulamama, plan yapamama, ortaklar arasındaki anlaşmazlıklar, ürün çıkartamama gibi problemler girişimleri hedeflerinden uzaklaştırmaktadır. Proje yönetimi girişimcilerin önündeki problemlerle mücadele etme yöntemlerinin başında gelmektedir. Bir girişimcinin proje yöneticisi gibi insan ilişkileri becerisine, planlama becerisine, vizyonuna ve sağduyusuna ihtiyacı vardır. Yoğun rekabet koşullarının baskısı ve hızlı değişim süreci girişimcileri proje yönetim metotlarından en uygun olanını seçip uygulamayı zorunlu kılmaktadır. Bu kapsamda, kurumsal girişimcilere yönelik özel olarak hazırlanmış modelleri içeren proje yönetimi eğitimini gerçekleştiriyoruz.
Kurumsal Girişim Odaklı Proje Yönetimi
22.11.2024 10:00 • 23.11.2024 16:00 • 2 gün
Girişim odaklı proje yönetimi çalışmamız 6 bölümden oluşmaktadır.
Birinci bölümde proje yönetimi ve temel kavramları açıklanacaktır.
İkinci bölümde dünya genelinde en yaygın proje yönetimi metodolojileri olan PMI, PRINCE2 ve Agile yöntemler hakkında bilgi verilecektir.
Üçüncü bölümde, proje yönetimi metodolojileri yardımcı olan analiz ve uygulamalardan Kanban, Design Thinking, İş Modeli Kanvası, Swot Analizi, Pestle Analizi, Vuca Analizi ve Pareto Kuralı açıklanacaktır.
Dördüncü bölümde inovasyon geliştirme araçları Mavi Okyanus Stratejisi ve Jobs to be Done (JTBD) Perspektifi üzerinde durulacaktır.
Beşinci bölümde girişimciler için farklı bir yönetim tarzı sunan Yalın Girişim’in getirdiği yenilikler ele alınacaktır.
Altıncı ve son bölümde girişimciler tüm bu modelleri nasıl birlikte kullanabileceği ile ilgili bütünleştirici olarak geliştirilen modeller hakkında bilgi verilecektir.
Bu eğitim girişimci vizyonuna sahip tüm kurumsal firma çalışanlarına hitap etmektedir.
Yöneticiler,
Proje Yöneticileri,
Ürün Yöneticileri,
İş Analistleri, Sistem Analistleri,
Yazılım Uzmanları, Yazılım Mimarları,
Kurumsal Mimari Uzmanları,
Bilgi Teknolojileri Personeli
İş Geliştirme Personeli